Enostavno do sanjske kuhinje

Enostavno do sanjske kuhinje

Z. Lajmsner T., Šmigoc d.o.o.

 

Kuhinjski elementi: Enostavno do sanjske kuhinje

 

Kuhinja je srce vsakega doma! Je prostor, za druženje z družino ob kuhi slastnih obrokov, pitje jutranje kavice ali mešanje slastnih pijač in druženje s prijatelji. V kuhinji preživimo velik del svojega dneva, zato moramo biti pri opremi kuhinje posebej pozorni na dobro funkcionalnost. Dobro zamišljena oprema kuhinje ni le pomembna estetska odločitev, mora biti tudi praktična in funkcionalna.

Prednosti nakupa kuhinje po elementih.

 

Nakup kuhinje po elementih vsakemu posamezniku omogoča, da si svojo kuhinjo sestavi sam. Posamezne kuhinjske elemente si lahko izberete sami in tako kuhinjo prilagodite svojim željam in prostoru, ki ga imate na voljo. Tako sestavljena kuhinja ponuja odlično uporabniško izkušnjo. Nekaterim namesto klasičnih omar s policami bolj ustrezajo predali, spet drugi bi viseče elemente zamenjali za odprte poličnike. Kuhinja po meri omogoča kreativno zapolnitev prostora po vaših željah.

Kuhinja, ki jo sestavite iz posameznih kuhinjskih elementov ponuja odlično funkcionalnost, dober dizajn in maksimalno udobje. Kuhinja po meri je zasnovana tako, da kar najbolje izkoristi razpoložljiv prostor. To je še posebej pomembno v manjših kuhinjah, kjer vsak centimeter šteje. Prilagodljivi elementi omogočajo ustvarjanje dodatnih shranjevalnih prostorov in delovnih površin, ki so zasnovane posebej za vaš prostor.

Kuhinja po meri vam omogoča, da izberete natančno tiste funkcionalnosti in elemente, ki jih res potrebujete. Lahko izberete razporeditev, materiale, barve in dodatke, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu in okusu. To pomeni, da bo vaša kuhinja odražala vašo osebnost in bo popolnoma prilagojena vašim potrebam.

 

 

Kako načrtovati svojo sanjsko kuhinjo?

 

Z natančnim načrtovanjem kuhinje po meri lahko dosežete boljšo organizacijo in funkcionalnost. Vgrajeni organizatorji, predali in shranjevalni prostori so zasnovani tako, da ustrezajo vašim specifičnim potrebam in olajšajo vsakodnevna opravila v kuhinji.

Kuhinjo je potrebno zasnovati tako, da imate vse na dosegu rok. To nam omogoča, da med kuhanjem naredimo čim manj korakov. Tri glavne točke med katerimi se gibljemo v kuhinji so hladilnik, pomivalno korito in kuhališče. Zato je pomembno, da te tri točke povežemo v trikotnik.

Kuhinjski otok postaja vedno bolj priljubljen element kuhinje. Ponuja dodatno delovno površino in omogoča druženje. V kolikor bi v svoji kuhinji želeli tudi otok je pri načrtovanju potrebno upoštevati zadostno razdaljo med ostalimi deli kuhinje. Ohraniti je potrebno dovolj prostora za prehode in za nemoteno uporabo kuhinje.

Kako nadgraditi obstoječo kuhinjo?

 

Včasih si zaželimo spremembe, tudi v kuhinji. V kolikor ste s svojo obstoječo kuhinjo zadovoljni in bi jo želeli le dopolniti ali nadgraditi, so posamezni kuhinjski elementi odlična rešitev. V kolikor prostor dopušča so kuhinjski otoki odlična izbira za dopolnitev obstoječe kuhinje. Ponujajo dodaten prostor za shranjevanje in dodatno delovno površino.

 

Seveda si lahko svojo kuhinjo iz posameznih kuhinjski elementov sestavite in naročite sami. V kolikor pa bi želeli pri sestavi svoje kuhinje pomoč ali 3D izris svoje kuhinje pa nam pišite na info@topohistvo.si