Trendi na vrtu v letu 2022

Trendi na vrtu v letu 2022

Sandra O., Šmigoc d.o.o.

 

Trendi na vrtu v letu 2022

Vsi pogrešamo razvajanje, ko pridemo iz službe. Ali ni prijetno, če te doma pričaka udoben vrtni stol, viseča mreža, mogoče ležalnik? Udobno se namestimo v izbranem vrtnem pohištvu in uživamo teh nekaj odličnih minut, v objemu sonca.

Trendi na vrtu v letu 2022

Ne glede na to ali ste na dvorišču, terasi, balkonu, »shofficu«, današnji zunanji prostor se je razvil v prostor za vsakdanjo rabo in ne samo za občasne zabave čez vikend. Marsikomu pobeg na vrt pomeni pomiritev in poživitev. Najnovejši trendi narekujejo udobje in slog, ki je prej veljal za notranjost doma.

  1. Zelo učinkovito in v trendu so vpadljivo potiskane vse površine na terasi. Pobarvajte si balkonsko teraso s šablonskimi modeli, krovne plošče z vpadljivimi vzorci, uporabite tlakovce v različnih barvah, da ustvarite geometrijski vzorec ali pa jih zamenjajte za presenetljive cementne ploščice.
  2. Ko ne morete pobegniti na dopust, pobegnite na lastno dvorišče. Dodatki, podobni letoviškim, kot so masažne kadi, viseče mreže in udobna počivališča, se pojavljajo v zunanjih prostorih. Pri vključitvi tega trenda je vse v ambientu, zato ne pozabite na majhne dodatke, kot so pravljične lučke in lončnice.
  3. Priljubljenost ognjišč, miz, zunanjih kaminov in zunanjih grelnikov se je med pandemijo močno povečala in bo povpraševanje ostalo v letu 2022, in to z dobrim razlogom. Ogenj lahko ustvari toplo in prijetno vzdušje, kot nalašč za hladne noči ali družabna srečanja skozi vse leto. Na srečo obstajajo možnosti za dvorišča vseh velikosti. Večje jame lahko služijo kot središče sedežne garniture, medtem ko so prenosne kot nalašč za majhne terase.
  4. Vrhunski trend krajinskega oblikovanja, je užitni vrt. Ne glede na to, ali sadite v posodah na terasi ali v obsežnejših vrtnih gredah, je lahko gojenje lastnega sadja in zelenjave zelo razveseljivo. Če imate omejen prostor, so zelišča lahko kompakten, a zabaven in uporaben dodatek na vašem dvorišču.
  5. Delo na daljavo je še vedno prisotno in zato so zaposleni postali ustvarjalni s svojimi delovnimi prostori. Zakaj ne bi na svojem dvorišču postavili mizo in bi delali na svežem zraku?
  6. Zunanje kuhinje še naprej naraščajo v priljubljenosti, z dodatki, kot so hladilniki za vino, pečice za pico pa boste vrtu dodali vrednost.
  7. Ne glede na to, ali gre za praznično plesno zabavo ali sproščujoč filmski večer, se družine zunaj zabavajo s tehnologijo. Dodatki za zabavo na prostem še naprej postajajo vse bolj priljubljeni, od zvočnikov Bluetooth do televizorjev in projektorjev.
  8. Vertikalni vrtovi postajajo vse bolj priljubljeni zaradi svoje estetske privlačnosti in funkcionalnosti, ki prihranijo prostor, očem pa nudijo sprostitev.